Medusa.nl ALTIJD EEN PASSENDE WEBOPLOSSING

Waarom accessibility?

Voor blinden, slechtzienden en mensen met een motorische handicap is het internet een belangrijke bron van informatie. Helaas zijn de meeste websites niet geschikt voor mensen met een (functionele) beperking.

De medewerkers van Reëlle en Medusa, experts op het gebied van webtoegankelijkheid, willen hier verandering in brengen. "Juist mensen zoals ik maken bovengemiddeld gebruik van internet met hulpmiddelen als bijvoorbeeld een brailleleesregel. Toch valt het me nog steeds op dat er met ons weinig rekening gehouden wordt", vertelt een medewerker van Medusa. Hij heeft multiple sclerose (MS), en is als gevolg daarvan zelf gehandicapt. Vanuit dat oogpunt is hij zich gaan verdiepen in de toegankelijkheid van websites voor gehandicapten en heeft hij ook al verschillende bedrijven geadviseerd.

 

Succesvolle samenwerking
Reëlle en Medusa werkten eind 2002 samen aan een grootschalig onderzoek naar een landelijke voorlichtingssite voor opleidingen en beroepen in zorg en welzijn. Marjolijn Daverveld, directeur van Reëlle: "Van zo'n sector verwacht je toch dat zij rekening houdt met mensen met een handicap. Toen al bleek dat er nog een lange weg te gaan is".

 

Op cursus
Een aantal medewerkers van Reëlle en Medusa volgden in juni van dit jaar de cursus 'Webtoegankelijkheid', een initiatief van het Ministerie van VWS en DrempelsWeg. Ze zijn daarmee gecertificeerd om websites op toegankelijkheid te toetsen én zelf toegankelijke websites te bouwen. De cursus wordt gegeven door de stichting Accessibility en heeft als doel de toegankelijkheid van Nederlandse websites te bevorderen.

 

Samen aan de slag
Door samen te werken willen Reëlle en Medusa de onafhankelijkheid richting hun opdrachtgevers waarborgen: Reëlle toetst en Medusa realiseert. "Een samenwerking waar onze opdrachtgevers en uiteraard mensen met een functionele beperking nog van kunnen profiteren", aldus Angelic Engel, directeur van Medusa.

 

Meer informatie over Reëlle zie: website Reëlle


Heb je een vraag over websites?Wij helpen je graag verder, vrijblijvend en kosteloos!
Neem gerust contact met ons op.

  Bel ons op 040-7470070

  Mail ons met een vraag of... om gebeld te worden.

  Delen
 

Zegt het
voort

Product aanbod

Berichten

Naar bovenkant pagina