Medusa.nl ALTIJD EEN PASSENDE WEBOPLOSSING

Responsive sites

Websites worden niet alleen bekeken op computers maar ook op tablets en mobiele telefoons. Daarom is het heel belangrijk om de website ook goed bruikbaar te maken voor al deze apparaten. Medusa kan u hierin adviseren en het ook voor u realiseren.

Welke informatie bied ik mijn potentiële klant aan?

Was responsive design enkele jaren terug erg 'hot', inmiddels is het de norm. Met een responsive design wordt de website zodanig ontworpen dat het er zowel op een computer, tablet en mobiel nog acceptabel uit ziet. Het nadeel is vaak dat men wat ontwerp en inhoud betreft compromissen moet sluiten en dat informatie onhandig onder elkaar gezet wordt op de mobiele versie waardoor het niet optimaal is.

 

Een andere mogelijkheid is om nog een stap verder te gaan en te kiezen voor een apart ontwerp voor de mobiel waardoor de site er op mobiel ook goed uitziet, zonder dat dezelfde grote banner of header gebruikt wordt.

 

Ook is het goed om na te denken of men wel dezelfde inhoud wil tonen op de mobiel als op de computer. Waar je op de computer de ruimte hebt om iets uit te leggen en lijstjes rechts of links te plaatsen is die ruimte op de mobiel minder aanwezig en de vraag is of men daar met de mobiel naar op zoek is. Ook gebruikte plaatjes moeten voor mobiele versies niet zo groot zijn. Een mogelijkheid hier is om dus ook de content voor mobiel aan te passen of zelfs speciale pagina's te maken die alleen mobiel zichtbaar zijn.

 

 

 

Heb je een vraag over websites?Wij helpen je graag verder, vrijblijvend en kosteloos!
Neem gerust contact met ons op.

  Bel ons op 040-7470070

  Mail ons met een vraag of... om gebeld te worden.

Afgestemd op
je behoefte
Heb je een vraag over websites?Wij helpen je graag verder, vrijblijvend en kosteloos!
Neem gerust contact met ons op.

  Bel ons op 040-7470070

  Mail ons met een vraag of... om gebeld te worden.

Naar bovenkant pagina