Medusa.nl ALTIJD EEN PASSENDE WEBOPLOSSING

Google past zoekalgoritme drastisch aan

Het is de grootste actie tegen sites die bewust proberen hoog in Google te komen door content te schrijven op opkomende zoektermen. Om deze praktijken tegen te gaan heeft Google zijn zoekalgoritme aangepast om betere content hoger in de machine te krijgen.

In een blogpost zegt de zoekgigant dat dit allerminst een subtiele wijziging is. "In de laatste paar dagen hebben we een vrij grote verbetering aan onze algoritmes doorgevoerd in het ordenen van onze zoekresultaten - een verandering die merkbare impact heeft op 11,8 procent van onze zoekopdrachten - en we willen mensen graag op de hoogte stelle van wat er aan de hand is."

Slechte content daalt, goede stijgt
De actie is vooral gericht tegen sites met slechte content en ook de ranking voor sites die content kopiëren worden lager ingeschaald in de zoekresultaten. Tegelijkertijd worden sites met hoogwaardige content hoger ingeschaald. Google heeft het dan over websites met "originele content en informatie zoals onderzoek, achtergrondreportages, bedachtzame analyses, en wat dies meer zij".

Dit houdt concreet in dat de Google ranking van sommige sites stijgt en van andere juist daalt. Google heeft de onlangs in het leven geroepen blokkadelijst van Google Chrome niet meegenomen in het nieuwe algoritme.

Voorlopig zijn alleen de algoritmes in de VS aangepast. In de komende tijd wordt de verandering ook langzaam in andere landen doorgevoerd. Wanneer de hele zoekmachine om is, is nog onbekend.


Bron:
Heb je een vraag over websites?Wij helpen je graag verder, vrijblijvend en kosteloos!
Neem gerust contact met ons op.

  Bel ons op 040-7470070

  Mail ons met een vraag of... om gebeld te worden.

  Delen
 

Zegt het
voort

Product aanbod

Berichten

Naar bovenkant pagina