Medusa.nl ALTIJD EEN PASSENDE WEBOPLOSSING

Fraudehelpdesk.nl meldt gevaarlijke sms-berichten koeriersdienst

 

Uit naam van verschillende koeriersdiensten worden door oplichters sms-berichten verstuurd. Ze konden vandaag geen pakje afleveren. Hierna wordt u gevraagd om op een link te klikken. Maar let op!

Na het klikken op de link krijgt u namelijk het verzoek om een track-and-trace-app te downloaden. Deze app bevat kwaadaardige software.

Wanneer u de app installeert, kan de oplichter namens uw nummer in grote aantallen aan willekeurige mensen valse sms-berichten versturen met de kwaadaardige link. Ook kan de app vanuit uw toestel belkosten en andere kosten maken die u terugziet op de telefoonrekening.

Deze sms-berichten worden verstuurd in verschillende varianten en talen. Bijvoorbeeld een melding van een gemiste oproep.

 

Voicemail

Bij de tweede soort sms die nu de ronde doet, krijg je de melding dat je een gemiste oproep hebt, of een niet-beluisterd voicemailbericht. Ook deze sms bevat een link waarachter dezelfde kwaadaardige software zit. De sms’jes worden in allerlei varianten en talen verstuurd.

Heb je toch geklikt? Neem zo snel mogelijk contact op met je provider en telefoonaanbieder om verdere schade te voorkomen.

 

Advies

Open nooit linkjes van afzenders die u niet kent of vertrouwt. Meld de ontvangst bij de Fraudehelpdesk en verwijder ze vervolgens uit uw inbox.

Toch geklikt? Neem dan zo snel mogelijk contact op met uw provider en telefoonaanbieder om verdere schade te voorkomen.

 

Bronnen: fraudehelpdesk.nl en De Telegraaf

 


Heb je een vraag over websites?Wij helpen je graag verder, vrijblijvend en kosteloos!
Neem gerust contact met ons op.

  Bel ons op 040-7470070

  Mail ons met een vraag of... om gebeld te worden.

  Delen
 

Zegt het
voort

Product aanbod

Berichten

Naar bovenkant pagina