Medusa.nl ALTIJD EEN PASSENDE WEBOPLOSSING

WordPress heeft de wachtwoorden van 100.000 accounts ‘proactief’ gereset

WordPress heeft de wachtwoorden van ca. 100.000 accounts ‘proactief’ gereset. Aanleiding was de diefstal van 5 miljoen Gmail-wachtwoorden. Dat meldt het bedrijf in haar blog.

 

Nadat een groep hackers het bestand met wachtwoorden en G-mail-adressen deze week online zette, greep WordPress in. Het bedrijf benadrukt dat de gegevens niet uit haar bestanden zijn gestolen. Een groot aantal e-mailadressen op de gepubliceerde lijst kwam echter overeen met e-mailadressen van gebruikers van WordPress.

 

Na een vergelijking met de eigen gebruikersdatabase bleken de wachtwoorden van 100.000 accounts in de gehackte lijst te staan. Alle getroffen accounthouders hebben een mail gekregen met instructies om weer toegang tot het account te krijgen.

 

Op de gestolen lijst staan ook de e-mailadressen van nog eens 600.000 WordPress-gebruikers. Die zouden echter niet onmiddellijk in gevaar zijn, waardoor het bedrijf hun wachtwoorden niet heeft gereset. Wel hebben ze een waarschuwing in de dashboards neergezet. Gebruikers kunnen dan zelf beslissen of ze hun wachtwoorden willen wijzigen.


Heb je een vraag over websites?Wij helpen je graag verder, vrijblijvend en kosteloos!
Neem gerust contact met ons op.

  Bel ons op 040-7470070

  Mail ons met een vraag of... om gebeld te worden.

  Delen
 

Zegt het
voort

Product aanbod

Berichten

Naar bovenkant pagina