Medusa.nl ALTIJD EEN PASSENDE WEBOPLOSSING

'Behoefte aan mobiele en Europese variant iDeal'

Deze en andere aanbevelingen doet Thuiswinkel.org in zijn position paper ‘Online betalen in Nederland’, dat tijdens het Online Betaal Congres op 1 maart 2011 werd geopenbaard.

‘Zeer noodzakelijk’
Negen van de tien aanbevelingen komen overeen met die van vorig jaar, al is voor mobiel betalen wel een veel prominentere plek ingeruimd. De eerste aanbeveling luidt: ‘Een standaard voor mobiel betalen in combinatie met online banking is gezien de marktontwikkelingen zeer noodzakelijk.’

Bij de toelichting in het position paper schrijft Thuiswinkel.org: ‘De markt zou geholpen zijn bij een mobiele online bankingmethode voor smartphones die rechtstreeks gekoppeld is aan de persoonlijke bankrekening (dus niet meer vooraf vullen) en eenvoudig en bankoverstijgend is in het gebruiksgemak, ook bij lage bedragen (zonder token). Met andere woorden, er is sterke behoefte aan een mobiele versie van iDeal.’

Mobiele stappen
Op uitnodiging van Thuiswinkel.org kwamen banken, webshops en Currence afgelopen september voor het eerst bijeen om te praten over een mobiele variant van iDeal voor betalingen op afstand (remote payments). Ook voor mobiele betalingen in fysieke winkels (proximity payments) zijn inmiddels stappen gezet. Grootbanken en mobiele operators tekenden afgelopen zomer een intentieverklaring over contactloos betalen aan de kassa, een initiatief dat recent steun kreeg van een aantal grote telecomproviders.

De achtergrond en aanbevelingen zijn één voor één beschreven in het position paper ‘Online betalen in Nederland’, dat u kunt downloaden via onderstaande link:

 Position-Paper-Online-Betalen-2011.pdf
Heb je een vraag over websites?Wij helpen je graag verder, vrijblijvend en kosteloos!
Neem gerust contact met ons op.

  Bel ons op 040-7470070

  Mail ons met een vraag of... om gebeld te worden.

  Delen
 

Zegt het
voort

Product aanbod

Berichten

Naar bovenkant pagina