Medusa.nl ALTIJD EEN PASSENDE WEBOPLOSSING

Bing nieuw gezicht van Live Search

Bing wordt een beslissingsmachine genoemd en met die naam wil Microsoft aangeven dat de zoekmarkt moet evolueren naar een beter begrip van wat gebruikers werkelijk zoeken. Microsoft wil relevantere zoekresultaten bieden en ook suggesties geven. Er komt ook een ‘guided search', die het zoekproces moet versnellen.

De Nederlandse variant biedt nog de basisfuncties van een relatief eenvoudige zoekmachine terwijl de Amerikaanse dienst al veel meer zoekresultaten groepeert, suggesties en alternatieven biedt en bijvoorbeeld bij gevonden pagina's een samenvatting en links naar sub-pagina's toont.

De Nederlandse Bing brengt de bezoeker van de categorie Shopping simpelweg naar de homepage van het door Microsoft overgenomen Ciao, en Nieuws laat de gebruiker alleen nog maar zoeken binnen nieuwsbronnen. XRank laat al wel enigszins de visie van Microsoft zien wat betreft het groeperen van resultaten. Hier toont de dienst hoe populair een onderwerp is, en laat meteen nieuwsberichten, afbeeldingen, video's en gerelateerde zoekopdrachten bij dat onderwerp zien. Microsoft zal de functionaliteit in de loop van de tijd uitbreiden.

Eén waarschuwing is op zijn plaats. Gebruikers van Internet Explorer 6 zien de standaardzoekmachine in hun browser plots overgenomen. Bing is de nieuwe default en laat zich niet verwijderen. Het gaat hier niet om kwade opzet, maar om verouderde technologie.


Heb je een vraag over websites?Wij helpen je graag verder, vrijblijvend en kosteloos!
Neem gerust contact met ons op.

  Bel ons op 040-7470070

  Mail ons met een vraag of... om gebeld te worden.

  Delen
 

Zegt het
voort

Product aanbod

Berichten

Naar bovenkant pagina