Medusa.nl ALTIJD EEN PASSENDE WEBOPLOSSING

Google toont lokale zoekresultaten

Met het nieuwe algoritme toont Google relevante lokale resultaten gebaseerd op de fysieke locatie van de zoeker. Hierbij is de aanwezigheid van een geografisch kenmerk in de zoekopdracht niet langer noodzakelijk. De fysieke locatie wordt onder andere bepaald door het IP adres van de zoeker, maar ook op basis van browser gerelateerde informatie.
Dat Google dit een belangrijke vooruitgang vindt binnen het zoekproces van gebruikers, blijkt wel uit het feit dat Google deze wijziging direct wereldwijd heeft doorgevoerd. De service aan de gebruikers heeft ook negatieve een negatieve kant. In een aantal gevallen herkent Google het IP-adres niet goed en toont de verkeerde lokale resultaten.

Wijziging van Google ook een wijziging voor u?
Voor de zoeker geldt maar één ding: zo snel mogelijk een oplossing vinden voor zijn vraag of behoefte. Door wereldwijd alle zoekopdrachten te beoordelen en waar mogelijk te beantwoorden met lokale resultaten gaan de zoekresultaten er beduidend anders uitzien. Een zoeker in Amsterdam kan immers hele andere resultaten krijgen dan iemand uit Enschede. Het komt de kwaliteit van optimalisatiecampagnes met betrekking tot rendement in elk geval ten goede. Als gebruikers relevantere resultaten krijgen, is de kans ook groter dat zij sneller tot conversie overgaan.

 


Heb je een vraag over websites?Wij helpen je graag verder, vrijblijvend en kosteloos!
Neem gerust contact met ons op.

  Bel ons op 040-7470070

  Mail ons met een vraag of... om gebeld te worden.

  Delen
 

Zegt het
voort

Product aanbod

Berichten

Naar bovenkant pagina