Medusa.nl ALTIJD EEN PASSENDE WEBOPLOSSING

Spamverbod en nieuwe regels bij telefonische verkoop

1. Spamverbod
Het spamverbod dat sinds 2004 geldt voor consumenten, gaat ook gelden voor zakelijke ontvangers (rechtspersonen en uitoefenaren van een bedrijf of beroep). U mag alleen nog commerciële faxen en e-mails sturen in de volgende gevallen:
- als u vooraf toestemming heeft van de ontvanger;
- als u ‘gelijksoortige' producten en diensten aanbiedt aan bestaande klanten. Het begrip gelijksoortig wordt niet wettelijk toegelicht. Wel moet er in dit geval in elke mail een mogelijkheid staan om verdere toezending te stoppen.

Ontvangers met klachten over zakelijke spam kunnen terecht op https://www.spamklacht.nl/. De OPTA kan waarschuwingen uitdelen en boetes opleggen tot maximaal 450.000 euro.

Datum inwerkingtreding: 1 oktober 2009.

 

2. Nieuwe regels bij telefonische verkoop
Er gaan nieuwe regels gelden voor ondernemers die verkopen via de telefoon. Telemarketeers moeten een officieel bel-me-niet register gaan raadplegen voordat ze mensen bellen. Consumenten kunnen zich inschrijven in dit register als zij geen ongevraagde (verkoop)telefoontjes willen ontvangen. De OPTA gaat erop toezien dat ondernemers de regels naleven. Als u telemarketing gebruikt, dan moet u rekening houden met het volgende:

  • Raadpleeg het register voordat u consumenten ongevraagd telefonisch benadert. U mag consumenten die ingeschreven staan in het register niet bellen.
  • Noem in elk telefonisch gesprek actief het register. Bied de consument direct en kosteloos de mogelijkheid zich in te schrijven in het register.
  • Bied in elk telefonisch gesprek actief het recht van verzet en respecteer dat (deze verplichting geldt nu al).

Datum inwerkingtreding: De nieuwe regels zijn goedgekeurd door het parlement. Het ministerie van EZ maakt de exacte datum waarop de nieuwe regels gaan gelden nog bekend.


Bron:
Heb je een vraag over websites?Wij helpen je graag verder, vrijblijvend en kosteloos!
Neem gerust contact met ons op.

  Bel ons op 040-7470070

  Mail ons met een vraag of... om gebeld te worden.

  Delen
 

Zegt het
voort

Product aanbod

Berichten

Naar bovenkant pagina