Medusa.nl ALTIJD EEN PASSENDE WEBOPLOSSING

Google Maps voor PC en mobiele telefoon in Nederland geïntroduceerd

Google heeft vandaag met Google Maps een nieuwe service geïntroduceerd in Nederland, die het mogelijk maakt lokale informatie op te zoeken, zoals bedrijven en diensten. Google Maps kan zowel via PC als mobiele telefoon gebruikt worden. Zo kunt u informatie opzoeken voordat u weggaat, maar ook onderweg via uw mobiel. Deze innovatieve service maakt gebruik van de gegevens van externe data- en informatieleveranciers, in combinatie met lokale informatie van gespecialiseerde websites en Google’s index van miljarden webpagina’s. Hierdoor wordt het nog eenvoudiger om de juiste informatie te vinden. 

Mensen die bijvoorbeeld op zoek zijn naar een visrestaurant in Amsterdam hoeven alleen maar de zoekterm [visrestaurant] plus hun postcode [1033RE] of [Amsterdam] in te vullen om een uitgebreide lijst met visrestaurants in de buurt te krijgen. Elk resultaat is voorzien van een telefoonnummer, adresgegevens, links naar gerelateerde websites, en andere nuttige informatie, zoals recensies van bezoekers. Tevens worden de resultaten getoond op een kaart naast de zoekresultaten.

“Google Maps is een uitkomst voor iedereen die op zoek is naar lokale bedrijven en diensten. Ook adverteerders, die hun informatie zo nauwkeurig mogelijk op hun doelgroep willen afstemmen, zijn ermee gediend. Google Maps combineert uitgebreide overzichten van bedrijven met relevante informatie van het Internet, zodat Nederlandse gebruikers over een krachtige en gebruiksvriendelijke informatiebron in hun eigen taal kunnen beschikken”, aldus Marc Duijndam, Country Manager van Google Benelux. Naast de Internetmogelijkheden is Google Maps ook via de mobiele telefoon te gebruiken. Met een speciaal ontwikkelde navigatie voor mobiele telefoons, kan de gebruiker met de telefoontoetsen makkelijk zijn weg vinden. Met de kaartweergave is het eenvoudig om informatie over een locatie te vinden en via de telefoontoetsen over de kaart te navigeren en te kiezen tussen kaart- of satellietbeelden. U kunt de naastgelegen kaarten bekijken zonder de pagina opnieuw te laden. Bij het zoeken naar lokale informatie worden de locaties van de zoekresultaten direct weergegeven op een kaart. Bovendien kunt u vanaf elk willekeurig punt een routebeschrijving krijgen en een overzicht van de route bekijken op een satellietbeeld of kaart. Google Maps voor mobiel is gratis te downloaden op http://www.google.nl/gmm.

Google Maps werkt in Nederland onder meer samen met Kamer van Koophandel, Infobel en gespecialiseerde websites zoals Iens independent index (www.iens.nl), Dinnersite.nl (www.dinnersite.nl), BOOKING.com (www.booking.com) en de REISinformatiegroep (www.9292ov.nl).

Google stelt zich ten doel om de wereldwijd beschikbare informatie te organiseren en deze toegankelijk en bruikbaar te maken. Deze nieuwe service en mogelijkheden voor Nederland zijn wederom een grote stap voorwaarts bij het helpen van Nederlandse gebruikers om te vinden wat ze zoeken – zowel met de computer als via de mobiele telefoonhttp://maps.google.nl
Heb je een vraag over websites?Wij helpen je graag verder, vrijblijvend en kosteloos!
Neem gerust contact met ons op.

  Bel ons op 040-7470070

  Mail ons met een vraag of... om gebeld te worden.

  Delen
 

Zegt het
voort

Product aanbod

Berichten

Naar bovenkant pagina