Medusa.nl ALTIJD EEN PASSENDE WEBOPLOSSING

Storing bij Adobe laat kwetsbaarheid cloud diensten zien

Adobe is met zijn TypeKit net als Google Font voor talloze websites een leverancier van fonts vanuit de cloud. Hoe pijnlijk de afhankelijkheid van de cloud kan zijn laat Adobe vandaag zien doordat de fonts niet te vinden zijn voor de afhankelijke websites.

De betreffende sites vallen nu terug op de ouderwetse lettertypes als Arial (geb. 1982) en Georgia (geb. 1996) omdat Adobe's webfontdienst TypeKit eruit ligt. Medusa doet dat anders.

 

Slachtoffers zijn onder meer de websites van de New York Times, Wall Street Journal, Wired en AOL. Adobe meldt dat er sinds afgelopen nacht sprake is van een storing in het web font-netwerk.

 

Een storing als deze is het gevolg van de keuze van designers voor publieke clouddiensten. Waar HTML vereist dat website-eigenaren fonts lokaal hebben opgeslagen, laden moderne diensten als TypeKit deze on-demand. Tenminste, als de cloud doet wat ie doen moet.

 

Medusa geeft er de voorkeur aan om in de door haar geleverde websites gebruik te maken van fonts die lokaal bij de website gehost worden, zoals HTLM vereist. Hierdoor zijn de gebruikte fonts dus altijd beschikbaar!

 

Bron: webwereld.nl


Heb je een vraag over websites?Wij helpen je graag verder, vrijblijvend en kosteloos!
Neem gerust contact met ons op.

  Bel ons op 040-7470070

  Mail ons met een vraag of... om gebeld te worden.

  Delen
 

Zegt het
voort

Product aanbod

Berichten

Naar bovenkant pagina