Medusa.nl ALTIJD EEN PASSENDE WEBOPLOSSING

Currence neemt iDEAL over van banken

Met ingang van 1 november is Currence de nieuwe eigenaar van internetbetaalmiddel iDEAL. De Nederlandse banken die iDEAL vorig jaar oktober op de markt brachten, hebben het betaalproduct vandaag officieel overgedragen aan Currence dat al eigenaar is van PIN, Chipknip, Acceptgiro en Incasso/Machtigingen. 

Met iDEAL kunnen nu al zes miljoen Nederlanders veilig, makkelijk en snel betalen via het vertrouwde internetbankierprogramma van hun eigen bank. De Nederlanders verrichtten tot nu toe drie miljoen transacties met iDEAL. Hiermee heeft iDEAL binnen één jaar een marktaandeel van 20% van de betalingen van alle internet-aankopen bereikt.

De consument ervaart iDEAL als veilig en betrouwbaar, omdat de internetbetalingen verlopen via de eigen bank. Ook vindt men betalen met iDEAL makkelijk en snel want voor leveranciers is de transactie met iDEAL een gegarandeerde betaling waardoor ze direct kunnen leveren.

Op dit moment accepteren ruim drieduizend webwinkels iDEAL. Zo is het mogelijk om de aanschaf van kleding, boeken, reizen en electronica te betalen met iDEAL. Ook verzekeringen, tickets en donaties aan goede doelen kunnen via iDEAL betaald worden.

Met de introductie van iDEAL in oktober 2005 is de nieuwe standaard voor betalen op internet neergezet. iDEAL is een gezamenlijk initiatief van ABN AMRO, ING Bank, Postbank en Rabobank, waarbij ook Fortis inmiddels als deelnemende, zakelijke bank is toegetreden. SNS Bank verwacht nog dit jaar haar klanten de mogelijkheid te bieden om met iDEAL te betalen. Daarnaast heeft een aantal andere banken het voornemen geuit om iDEAL aan hun klanten aan te bieden.

Recent marktonderzoek wijst uit dat het aantal internetters dat voor het eerst online een product en/of dienst aanschaft nog sterk toeneemt. Volgens bureau Blauw Research hebben in de eerste helft van dit jaar 660.000 online shoppers voor het eerst via internet gekocht. Deze nieuwelingen zullen in de toekomst uitgroeien tot ervaren kopers en geven de markt hiermee een nieuwe impuls.

Currence is dan ook optimistisch over de toekomst van iDEAL. De verdere penetratie van (breedband) internet, het sterk toenemende online aanbod en het door iDEAL stijgende vertrouwen in betalen via internet bieden volgens Currence goede perspectieven voor groei van iDEAL naar meer dan 50 miljoen iDEAL betalingen in 2012.

Lees meer op de site van Currence


Heb je een vraag over websites?Wij helpen je graag verder, vrijblijvend en kosteloos!
Neem gerust contact met ons op.

  Bel ons op 040-7470070

  Mail ons met een vraag of... om gebeld te worden.

  Delen
 

Zegt het
voort

Product aanbod

Berichten

Naar bovenkant pagina